“Deze biobudget vegan soep is licht zoet en zacht van smaak en staat binnen een half uurtje op tafel. Lekker als voorgerecht. Of als lunch met knapperige glutenvrije croutons.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar lowbudget zoete aardappellasagne
Biobudget zoete aardappelsoep, gluten- en lactosevrij (V)
- 4 personen
- € 0,95 p.p.
Dit heb je nodig
- Ca 350 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 ½ liter groentebouillon
- 2 tl provinciaalse kruiden
- 1 verse lente ui
- Verse tijmblaadjes
- 200 gram broccoli
- Grove peper en zeezout naar smaak
Zo maak je het
- Fruit de ui en knoflook in wat olijfolie.
- Voeg de provinciaalse kruiden en zoete aardappelblokjes toe en bak 2 minuten.
- Schenk de bouillon erbij en laat ca 20 minuten koken op laag vuur.
- Stoom ondertussen de broccoli in 5 minuten beetgaar.
- Pureer de soep samen met de broccoli tot een romig geheel en breng op smaak met wat peper en zout.
- Serveer de soep warm met de gesneden lente-ui en tijmblaadjes.
Mijn tip: serveer er wat gebakken stukjes tofu bij voor wat extra eiwit!
Eet smakelijk!
Sandra
Inspiratie: Jamie Oliver
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie