“Er is nog volop kool te verkrijgen. Wil je die eens anders eten? Probeer dan dit biobudget koolgerecht met koekkruiden en gemberpoeder; Lekker pittig en verwarmend van smaak. Lekker in een stamppotje van zoete aardappel.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar kikkererwtenstoof met aubergine
Biobudget vegan rodekoolgerecht met mandarijn, gember en koekkruiden
- Gluten-, lactosevrij
- 2 pers.
- 1,35 euro p.p.
Dit heb je nodig
- Olijfolie om in te bakken
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 1 tn geperste knoflook
- 250 gram rode kool, fijngesneden
- 1 el verse tijmblaadjes
- 1 tl koekkruiden
- ½ tl gemberpoeder
- Rasp en sap van 1 mandarijn
- Zeezout en grove peper
Zo maak je het
- Fruit de ui en knoflook in een koekenpan en voeg dan de rodekool, koekkruiden, gemberpoeder en de helft van de tijmblaadjes toe. Bak al omscheppend ca 5 minuten op middelhoog vuur.
- Schenk er het mandarijnsap bij en laat ca 10 minuten zachtjes stoven (roer het geheel af en toe om). Wordt het gerecht te droog dan kun je een beetje kokend water toevoegen.
- Breng de kool op smaak met wat zeezout en grove peper. Serveer met de overgebleven tijmblaadjes en mandarijn rasp.
TIP: Lekker om te gebruiken in een stamppot met zoete aardappel en eventueel een (vegetarisch) worstje.
Weetje
Gember is een van de meest geconsumeerde keukenspecerijen ter wereld. In de Oosterse keuken wordt het al eeuwenlang gebruikt om zijn vele medicinale eigenschappen. In gember zit het stofje gingerol, wat een verwarmende werking heeft. Dit stimuleert je bloedcirculatie. Maak je thee van gember (gewoon een schijf in heet water stoppen) dan helpt dat tegen misselijkheid. Ook zou gember een positief effect hebben op je concentratie.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie