Het hoeft helemaal geen Sinterklaastijd te zijn om te genieen van deze heerlijke cupcakes, dat kan gewoon het hele jaar!
Speculaascupcakes
Lekker met een warme kop thee!
Dit heb je nodig
- 100 gr hazelnootmeel
- 100 gr melenmix
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- 4 el kokosolie/vet op kamertemperatuur
- 2 el stevia kristal sweet xtra
- 2 el speculaaskruiden
- 2 bananen in stukken
- 1 klein ei
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een muffintray met papieren cupcakevormpjes. Wil je liever geen papieren vormpjes gebruiken, vet dan de vormpjes van de tray goed in met kokosolie.
- Klop de kokosolie, speculaaskruiden, banaan en stevia romig. Klop het ei erdoor, en daarna het meel en bakpoeder. Verdeel het beslag over de vormpjes.
- Bak de cupcakes in het midden van de oven gaar in 25 a 30 minuten. Controleer tussentijds. Laat ze goed afkoelen en bestrooi ze eventueel met wat speculaaskruiden.
Appelmoesmuffins
Heerlijk zoet van smaak en erg geliefd bij kinderen. Leuk om als traktatie uit te delen!
Dit heb je nodig
- 150 gr melenmix
- 100 gr hazelnootmeel
- 2 el stevia kristal sweet xtra
- 1 el Bourbonvanille
- 2 eieren
- 1 banaan, in stukken
- 4 el kokosolie/vet op kamertemperatuur
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- 4 el homemade appelmoes
Voor de topping
- homemade appelmoes
- kaneelpoeder
- 2 appels, gewassen en in de schil gelaten, in zeer kleine stukjes gesneden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een muffintray in met kokosolie. Klop de kokosolie, banaan, vanille, appelmoes en stevia romig. Klop één voor één de eieren erdoor.
- Voeg het meel en bakpoeder toe en klop het tot een beslag.
- Vul de vormpjes halfvol met het beslag en schep hierop steeds wat appelmoes.
- Verdeel de appelstukjes over de muffins en bestrooi ze met wat kaneelpoeder.
- Bak de muffins in het midden van de oven gaar in 30 a 35 minuten. Controleer tussentijds. Laat ze goed afkoelen.
Meer recepten vind je in het
boek ‘Natuurlijk Lekker Bakken’.
Hier koop je ‘m!
Bron: Natuurlijk Lekker Bakken, Van Duuren Media.
Geef een reactie