Sandra: “Ik weet niet hoe het met jouw liefde zit, maar met Valentijn doe ik er altijd een schepje bovenop. Wedden dat deze verrukkelijke gluten- en lactosevrij chocoladetaart het hart van je geliefde zal doen smelten!”
In de Valentijnkeuken: Valentine by Chocolate
Dit heb je nodig:
- (hartvormig) springvorm 22 – 24 cm
- mixer
- rood fruit voor de garnering
- 150 ml milde olijfolie
- 60 gr rauwe cacaopoeder
- 125 ml kokend water
- 1 th vanille aroma
- 150 gr amandelmeel
- ½ th baksoda
- 1 th wijnsteenbakpoeder
- Mespuntje zout
- 75 gr kokos bloesemsuiker
- 3 eieren (L)
- ½ reep pure chocolade 78% (lactosevrij), in kleine stukjes gehakt
Zo maak je ‘m:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Vet je springvorm in met wat olijfolie en bedek de bodem met bakpapier.
- Zeef de cacaopoeder boven een kom en mix er het gekookte water en vanille aroma door tot een mooi glad mengsel.
- Meng in een andere kom het meel met de baksoda, wijnsteenbakpoeder en zout.
- Mix in een derde kom de suiker, olijfolie en eieren tot een luchtig geheel.
- Voeg er het cacaomengsel aan toe en mix op de laagste stand, al mixend het meel in delen toe tot je een mooi beslag hebt.
- Spatel er de in fijne stukjes gehakte chocoladereep door en giet het beslag in de springvorm.
Bak de taart in ongeveer 40 minuten gaar.
- Laat de taart afkoelen en serveer hem met rood fruit, als dat geen liefde is!
Smakelijk!
Sandra’s tip: ook lekker als dessert met slagroom en/of een bolletje vanille ijs. Wil je het dessert lactosevrij houden, gebruik dan natuurlijk lactosevrije producten.
Meer (h)eerlijke recepten van Sandra:
Sandra’s (H)eerlijke keuken: Tahinopita
Sandra’s (H)eerlijke keuken: Koken met restjes
Sandra’s appeltaart, heerlijk glutenvrij
Geef een reactie