Uit Sandra’s budgetkeuken dit keer een lactose- en glutenvrije verrassende courgette lasagne met courgette in plaats van deegbladeren.
Ook lekker van Sandra: Sandra’s (H)eerlijke keuken: Tahinopita
Courgette lasagne
Dit heb je nodig
- 3 courgettes in de lengte in dunne plakken gesneden
- 1 rode ui in ringen gesneden
- Een fles biologische tomatensaus 500ml (of zelfgemaakt)
- 2 handjes gewassen rucola of spinazie
- Een handje olijven in plakjes gesneden
- Handje verse basilicum
- 4 tl verse tijmblaadjes
- 4 tl verse oregano fijn gesneden
- 4 el geraspte Parmezaanse kaas
- 3 biologische eieren
- Olijfolie
- zeezout en peper naar smaak
- wat blokjes lactosevrije fetakaas (optioneel)
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op ca. 200 graden
- Maak de tomatensaus of leeg de fles tomatensaus in een kom. Voeg de helft van de kruiden en 1 geklust ei toe aan de koude saus en roer goed door.
- Vet een ovenschaal in met olijfolie. Dep de courgette plakken goed droog met keukenpapier en leg een derde van de plakken op de bodem van de ovenschaal.
- Schep er een aantal lepels tomatensaus op, verdeel er een derde van de uienringen, olijfjes, rucola of spinazie en 1 el geraspte Parmezaanse kaas over en bestrooi met wat verse kruiden.
- Herhaal dit tot je geen courgette plakken meer over hebt en eindig met wat tomatensaus, verse kruiden en kaas.
- Klop de 2 overige eieren los en giet ze over de courgette schotel.
- Zet de ovenschotel ca 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Garneer met wat basilicum
Vind je de lasagne te nat? Leg de courgetteplakken dan eerst in een vergiet en bestrooi ze met wat zout. (dan trekt het meeste vocht eruit) laat ze ongeveer 15 minuten staan.
Sandra’s TIP: In plaats van courgette kun je ook aubergines gebruiken en voor wat meer pit Cayenne peper toevoegen.
Meer recepten van Sandra
- Sandra’s (H)eerlijke keuken: gluten- en lactosevrij bananenbrood
- Sandra’s appeltaart: lekker en glutenvrij!
Geef een reactie