“Zeker zo na de feestdagen is deze gluten- en lactosevrije lekkernij een heerlijk gebak om te serveren. En zoals je van mij gewend bent is dit biobudget recept eenvoudig om te bereiden!”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar vegan ratatouille
Biobudget amandelkoek
- Gluten- en lactosevrij
- ca 10 personen
- € 0,97 p.p.
Oven voorverwarmen op 175 graden. Vierkante Bakvorm van ca 20 x 20 cm, ingevet en bekleed met bakpapier.
Dit heb je nodig
- 150 gram amandelmeel
- 10 gram boekweitvlokken
- 2 el arrowroot
- 1 el limoenrasp
- 1 tl vanille poeder
- 1tl balsamico azijn
- 2 el ahornsiroop of vloeibare honing
- 3 el kokosolie, gesmolten
Topping
- 100 gram amandelschaafsel
- 200 gram (zelfgemaakte) aardbeienjam
- 2 el geroosterd amandelschaafsel
Zo maak je het
-
- Meng het meel, boekweitvlokken, arrowroot, limoenrasp en vanillepoeder.
- Voeg de balsamico, siroop, kokosolie en een mespuntje zout toe en roer het geheel tot een plakkerig deeg.
- Verdeel het deeg in de bakvorm en druk plat op de bodem.
- Roer de jam los, meng dit met het amandelschaafsel en verdeel gelijkmatig over het deeg.
- Bak de koek in ca 20 tot 25 minuten gaar en laat vervolgens afkoelen. Serveer met amandelschaafsel.
Sandra’s tip: gebruik je eigen zelfgemaakte jam en serveer er opgeklopte kokosroom bij.
Arrowroot
Arrowroot, ook wel pijlwortel, komt voornamelijk voor in het regenwoud en wordt gewonnen uit de wortelstokken van een tropische plant. Het is rijk aan zetmeel en zeer geschikt als natuurlijk bindmiddel voor onder andere cake en taart. Arrowroot is neutraal van smaak, licht verteerbaar en glutenvrij. De biologische variant is in veel supermarkten verkrijgbaar in poedervorm en ook online te bestellen.
Ook interessant: geen recept meer missen van mij? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie