Graskaas is lekker op een boterham, maar je kunt er ook een heerlijk, pittige kaasdip van maken om je chips, stokbrood of groenten in te dippen. Een lekker fris voorafje of ideaal als borrelhapje op de (tuin)tafel.
Pittige kaasdip
Ingrediënten
- 125 g jonge graskaas
- 80 g crème fraîche of boerenroom
- scheutje droge witte wijn
- 1 teentje knoflook
- cayennepeper en zout
- chips (of stokbrood)
- wortel
- komkommer
- radijsjes
- paprika
- bleekselderij
- 1 bakje tuinkers
Bereidingswijze
Snij de kaas in blokjes en laat in een pannetje langzaam samen met de crème fraîche en een scheutje wijn al roerend tot een dipsaus smelten, maar niet koken. Pers de knoflook er boven uit en breng op smaak met cayennepeper en indien nodig met wat zout. Knip wat tuinkers af en strooi dit over de dip. Als je geen alcohol wilt gebruiken, kun je appelsap gebruiken. Lekker met verschillende soorten groenten, chips of stokbrood.
Kijk hier voor meer recepten op boerderijzuivel.nl
Geef een reactie