Zelfs als het bewolkt is, kun je verbranden. Als je weet dat het risico op een melanoom verdubbelt als je meer dan 5 keer verbrand bent, kun je beter nog maar eens extra smeren. En met supplementen je huid extra beschermen.
Omega 3-vetzuren
Je huid extra beschermen kan bijvoorbeeld met omega 3-vetzuren. Volgens studies zouden deze je immuunsysteem stimuleren waardoor je huid minder snel beschadigd raakt door UV-stralen. Misschien ook niet zo gek: in landen als Griekenland en Italië, waar veel vis en dus omega 3-vetzuren worden gegeten, komen veel minder melanomen voor dan in de rest van Europa en in de VS en Australië.
Verkeerde vis
Dus meer vis eten zou je denken? Vooralsnog eet 85% van ons te weinig vis. En de wilde vis die we graag eten (gebakken kibbeling en kabeljauw) en kweekvis (pangasius en tilapia) bevatten nauwelijks Omega 3. Kweekzalm dan maar? Deze bevat slechts 1/3 van de Omega 3 die in dure wilde zalm zit. Vette vissen die je kunt eten zijn ansjovis, sardientjes, makreel, tonijn en paling.
Supplement
Maar ja, dan krijg je weer te maken met duurzame vangst. Van paling is bekend dat je dit beter even niet kunt eten. En ansjovis werd voorheen nog uit de wateren bij Zeeland gehaald, maar daar is deze vis allang niet meer te vinden. Met een Arctic Blue Omega 3 supplement heb je een alternatief voor het eten van niet duurzame vis én een alternatief voor foute (niet-gecertificeerde) visolie. Arctic Blue heeft namelijk als eerste het Marine Stewardship Council (MSC) certificaat voor duurzame visserij.
Omega 3 visolie zonder luchtje…
Deze supplementen smaken niet naar vis. Het geheim daarvan ligt in de versheid: kleinschalige, lokale en snelle verwerking in de Noorse duurzame visserij zorgt voor behoud van kwaliteit. Deze nieuwe generatie visolie wordt direct gemaakt bij de bron en is hierdoor gegarandeerd zonder vislucht (kenmerkend voor oude olie).
De lever van de kabeljauw
Kom je niet aan 2 porties vis per week, dan is omega 3 visolie een goede aanvulling op je voeding. Arctic Blue is 3x duurzamer:
- Het heeft een MSC certificering
- Het is klimaat-neutraal geproduceert
- Waar alle bestaande Omega 3-merken hele ansjovis en sardientjes tot olie verwerken, gebruikt Arctic Blue de lever (waar de meeste omega 3 inzit) van kabeljauw. De kabeljauwfilet gaat gewoon de voedingsmarkt op. Ansjovis en sardien blijven zo behouden voor de voedselketen van tonijn en zeezoogdieren.
Niet voor niets onderschrijven onder meer het Wereld Natuur Fonds en The Good Fish Foundation dat MSC gecertificeerde visolie de route voor de toekomst is.
Geef een reactie