Nederland is wereldleider op het gebied van plantenveredeling en zaden. Het museum ‘Sow to Grow’ in Enkhuizen laat je dit op interactieve wijze zien. Zo beleef je de wereld van plantenveredeling en de enorme impact hiervan op ons bestaan, ons welzijn en de wereldvoedselvoorziening.
Ook interessant: duik in de geschiedenis van ons voedsel met tv-kok Yvette van Boven
- Tekst gaat verder onder de afbeelding
Alles begint met zaad
Besef jij je dat vrijwel alle plantaardige producten uit zaad worden veredeld en opgekweekt? En dat dit een belangrijke bijdrage levert aan voldoende en gezond voedsel op jouw bord. Tegenwoordig hoor je opeens heel veel over plantenveredeling. Toch is dit al eeuwenoud. In het Westfriese Andijk begon het commerciële veredelen van tuinzaadgewassen al in 1818. Dat leer je allemaal in het Museum ‘Sow to Grow’, A Plant Science Experience.
Boeiende Sow to Grow exposities
In het museum is de Saet & Cruyt-collectie een belangrijke toevoeging in de Sow to Grow, A Plant Science Experience. Het maakt de geschiedenis van de boeiende zaadveredeling begrijpelijk. Het museum heeft regelmatig bijzondere exposities. Daar is de link altijd een creatieve ontmoeting tussen veredelaar en kunstenaar. Sowieso is het museum een bezoek waard vanwege het gebouw: een prachtig oud weeshuis. De openingstijden zijn ‘s middags van 12.00 tot 17.00 uur, van woensdag tot en met zondag. Ook interessant is de mogelijkheid om het museum virtueel te bezoeken via de website.
Geef een reactie