Pesto kun je ook heel makkelijk zelf maken. Het is lekker voor in gerechten en op stokbrood. Een echte smaakmaker!
Enkele tips bij zelfgemaakte pesto:
- Gebruik alleen de bovenste blaadjes van de plant. Dit deel is het rijkst aan aroma en de karakteristieke smaak van pesto.
- Voeg enkele cashewnoten toe om de pesto zo’n jaar houdbaar te houden. Cashewnoten zijn een natuurlijk en neutraal ingrediënt, dat totaal geabsorbeerd wordt door het vocht van de verse basilicum.
- Stamp niet te lang, dan behoud je de groene kleur en het aroma van de basilicum.
- Eenmaal geopend bedek je de pesto met een laag extra virgin olijfolie en bewaar je deze in de koelkast.
Dit heb je nodig
· 2 tenen verse knoflook
· (zee)zout
· 50 gr basilicumblaadjes
· 15 gr pijnboompitten
· 30 gr pecorino, geraspt
· 100 ml extra virgin olijfolie
· 75 gr Parmezaanse kaas, geraspt
Zo maak je het
1. Pel de knoflook en stamp de tenen fijn in een vijzel. Voeg vervolgens een beetje zeezout toe en stamp even mee.
2. Stamp vervolgens de basilicumblaadjes mee en voeg weer een beetje zeezout toe.
3. Voeg als alles fijn is gestampt de pijnboompitten toe en stamp deze ook fijn.
4. Voeg de geraspte pecorino en een scheutje olijfolie toe en als dit helemaal is fijngestampt, voeg je de geraspte Parmezaanse kaas en de rest van de olijfolie toe.
5. Stamp alles fijn en roer de pesto nog een keer goed door.
Geef een reactie