Yvette van Boven schreef vier kookboeken, waaronder de bestseller ‘Home made’, dat al jaren tot de best verkochte kookboeken van Nederland behoort. Ook maakte ze voor de VPRO de serie ‘Koken met Van Boven’. Dit luxe gemberbrood is een recept van haar hand.
Dit heb je nodig
- 400g zelfrijzend bakmeel
- Snufje zout
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel koriander
- Snufje kruidnagel en nootmuskaat
- 100g lichtbruine basterdsuiker
- 150g vloeibare honing
- 200ml melk
- 100g dadels in stukjes
- 200g witte chocola in stukjes
- handvol gemengde noten/zadenmix + extra ter decoratie
- gesmolten boter
Zo maak je het brood
Oven 150C
Let op: mix de ingrediënten snel door elkaar maar mix niet te lang!
- Vet een broodvorm (1l) in met gesmolten boter.
- Meng bloem, zout en droge kruiden. Voeg de suiker, honing en melk toe. Is je mix te stijf, voeg dan wat extra melk toe.
- Roer de dadels, noten en de helft van de witte chocolade door de massa.
- Giet in de vorm en bak gedurende 1 uur goudbruin.
- Stort het brood uit de vorm en laat afkoelen op een rek.
- Smelt de resterende witte chocolade au bain marie en giet dit over het brood.
- Strooi de resterende noten/zadenmix over de chocolade en laat afkoelen.
Meer recepten van Yvette vind je hier.
Geef een reactie