Toetjes zijn veelal gemaakt met zuivel. Aangezien steeds meer mensen zuivelvrij willen eten, een lactose-intolerantie hebben of allergisch zijn voor koemelk, geven wij je graag een alternatief: lactosevrije zoete risotto met sinaasappel en een pesto van pistachenootjes.
Bij risotto – een rijstgerecht dat oorspronkelijk uit het Noorden van Italië komt – denk je misschien gelijk aan een warme maaltijd. Risottorijst wordt namelijk vaak gegaard in bouillon en naar smaak worden er hartige ingrediënten aan de risotto toegevoegd. Maar je kunt risotto ook heel goed zoet serveren. Dit risottogerecht is gegaard in Almond Dream en met een pesto van pistachenootjes en sinaasappel op smaak gebracht.
Zoete risotto met sinaasappel en pesto van pistachenootjes
Voor vijf porties
Dit heb je nodig
Zoete risotto
– 200 gram arboriorijst
– 650 gram Almond Dream
– 80 gram suiker
– 1,5 gram zout
Pesto van pistachenootjes
– 60 gram pistachenootjes, grof gehakt
– 40 gram extra vierge olijfolie (koudgeperst)
– 10 gram fijne kristalsuiker
– 1 gram zout
– 2 gram citroensap
– Geraspte biologische citroenschil van 1 citroen
– Geraspte biologische sinaasappelschil van 1 sinaasappel
Sinaasappel suprême
– 2,5 biologische sinaasappel
Zo maak je de risotto
- Voor de risotto breng je de Almond Dream met de suiker en het zout aan de kook.
- Doe de rijst in een wat hogere koekenpan en voeg beetje voor beetje de warme Almond Dream toe. Roer voortdurend, net zoals bij risotto. Na 25 tot 30 minuten is de risotto beetgaar.
- Laat afkoelen.
Zo maak je de pesto
- Meng de pistachenootjes met de olijfolie, suiker, zout, het citroensap en de rasp van de citroen en sinaasappel.
- Schil de sinaasappel dik tot op het vruchtvlees. Snijd tussen de vliesjes om zo het vruchtvlees los te krijgen.
- Leg een paar sinaasappelpartjes op de bodem van een glas. Schep hier wat afgekoelde risotto overheen en maak af met de rest van de sinaasappelpartjes en een flinke lepel pesto.
Wist je dat
Plantaardige dranken net zoals koemelk ook calcium bevatten. Een glas Rice Dream® bevat zelfs 30% van de aanbevolen hoeveelheid (ADH). In het assortiment vind je ook dranken gemaakt van rijst, haver, amandelen of een mix van noten. Meer informatie vind je hier.
Lees ook
– Bruine bananen? Zo worden ze weer geel!
– Speltpasta voor een lekkere bite dankzij zemelen en kiemen
Geef een reactie