Is je kindje toe aan vast voedsel? Welk brood geef jij het liefste: een broodje gebakken lucht uit de supermarkt of pure voeding waar een lichaampje goed van kan groeien? Lees het bijzondere verhaal van Biodynamisch Bbrood. Met deze topkwaliteit kies je het beste voor je kindje en het milieu. Je betaalt wat meer, maar je krijgt minder (toegestane) gifresiduen binnen die op conventioneel graan zijn terug te vinden.
Ook interessant: Bio gluten- / lactosevrij courgette ontbijtbrood
- Tekst gaat verder onder de afbeelding
Dit (s)maakt Bbrood anders:
- Gemaakt met biodynamisch geteelde granen uit Groningen. Wist je dat slechts 8% van het graan in conventioneel brood van Nederlandse bodem komt.
- Het graan groeit zonder opjagende kunstmest in het ritme van de natuur om meer smaak, voedingswaarde en vitaliteit te ontwikkelen.
- Die maximale gifvrije landbouw is beter voor het grondwater (jouw drinkwater!) en de luchtkwaliteit in ons land.
- Er is gebruik gemaakt van oude zaadvaste graanrassen. Met zijn eigen oogst kan hij opnieuw graan inzaaien voor het volgende jaar. Zo blijft de boer onafhankelijk van zaadmultinationals (waar de focus ligt op geld verdienen voor de aandeelhouders).
- Ga je met je kindje op pad, dan zie je mooie bloemranden rondom de biodynamische akker. Daarin leven insecten die zorgen voor vogels. De aangelegde houtwallen geven bescherming aan dieren die van nature in de omgeving leven, zoals fazanten, patrijzen en veldleeuweriken. Dat maakt het recreëren in dit gebied veel leuker voor jullie.
- Na de oogst wordt het graan in een Friese molen op molenstenen koud gemalen. Belangrijke ingrediënten die zorgen voor de voedingswaarde blijven behouden, zoals de kiem
- Rechtstreeks vanaf de molen bakt Bbrood van dit meel het brood.
- Wist je dat 97% van het meel dat bakkers gebruiken van grote meelfabrieken komt. Dat zijn vaak prefab broodmixen met broodverbeteraars en verstopte suikers.
- Biodynamisch brood wordt gebakken zonder E-nummers, maar met slechts meel, water, eigen desem, een snufje zout en tijd. Met de hand gebakken koop je geen uniform uitziend brood, maar wel extra smaak.
- De tweedaagse fermentatie van het meel maakt Bbrood licht verteerbaar.
- En het allerbelangrijkste: je geniet van lekker knapperig brood dat gebakken is op een echt stenen vloer. Dat is geen week houdbaar, maar zó lekker dat je het toch gelijk wilt opeten.
Nu stellen we jou nogmaals de vraag: welk brood geef jij jouw kindje zodra die vast voedsel mag eten? Wat is dan jouw keuze?
De biodynamische winkel van Bbrood ligt aan de Ms. Van Riemsdijkweg 192 in Amsterdam. Zoek je biodynamisch brood bij jou in de buurt? In alle biologische speciaalzaken is in meer of mindere mate een assortiment Demeter producten te vinden. Ook zijn er diverse webwinkels met een Demeter assortiment, zoals de Hofwebwinkel maar ook de webwinkels van Ekoplaza en Odin/Estafette. Daarnaast hebben een groot aantal Demeter-boeren ook eigen (boerderij)winkels en huisverkoop. Een lijst met Demeter-boeren vind je hier.
Geef een reactie