Ik was dit jaar in Hongarije op vakantie. Het land van de paprika’s. Ook puntpaprika’s. Tenminste, dat dachten wij. Nietsvermoedend hapten wij in zo’n lekkere, sappige, rode paprika…dat dus een hete peperoni bleek te zijn! Dikke pret natuurlijk. Daarna kochten we de juiste. Vaak en veel. Want als je daar uit eten gaat, zijn ze niet zo scheutig met groente. Daarom haalden wij de schade dubbel en dwars in met paprika’s. Die bevatten namelijk ruim twee keer zoveel vitamine C als sinaasappelen. En natuurlijk geen vet, suiker of koolhydraten. Wil jij ook genieten van paprika? Dan geven wij je graag vijf manieren om van dit vitaminebommetje te profiteren.
Ook interessant: Bio budget: paprikapannenkoeken met spinazie
Zo eet je paprika
- Als tussendoortje
Je kunt mijn kinderen heel blij maken met een paprika als verfrissend tussendoortje. Dat is bovendien weer eens iets anders dan fruit. Wist je dat je ze ook gewoon in je fruitmand kunt bewaren!
- Bij de borrel
Altijd handig en lekker op vakantie: borrelen als avondeten. Met een lekker glas wijn (stierenbloed heet dat in Hongarije) en natuurlijk reepjes paprika met een dip. Ik maakte een yoghurtdip met kruiden. Lekker fris.
- Als pastasaus
Natuurlijk ken je tomatenpastasaus, maar dankzij de Arabic foodbox weet ik inmiddels dat een saus van paprika net zo lekker is. Daarvoor bak je rode en oranje paprika’s (en evt. courgette, tomaat en venkel) met ui, knoflook, verse kruiden (basilicum, oregano) tot ze zacht zijn. Dan pureer je ze met olijfolie en brengt de saus op smaak met zout en peper. Alleen nog wat pasta koken en je bent klaar.
- Omdat ik altijd mijn staafmixer meeneem op vakantie, kan ik ook een smoothie maken
Lekker als ontbijt wanneer het al zo warm is! En oranje paprika past daar prima bij. Omdat ik een staafmixer gebruik, snijd ik alles heel erg fijn. Daar heb ik in Hongarije een heel handig hulpmiddeltje voor gevonden, daarover later meer. Neem van alles 2: stengels bleekselderij, grote wortels, appels, oranje paprika’s en het sap van 1 limoen of citroen. Blenden maar en klaar.
- En natuurlijk aten we ze ook gewoon op brood
Lekker met kaas (uit Nederland meegenomen, we blijven natuurlijk échte Hollanders) en daarop wat reepjes paprika voor een lekkere bite.
Beeld: Tijd voor Paprika
Geef een reactie