Vanaf 21 maart doe ik mee met de A.Vogel lentekuur. Natuurlijk houd ik jou dan dagelijks op de hoogte. De bedoeling is erachter te komen wat gezond eten nu eigenlijk inhoudt. Want de één zegt dit en de ander dat. Ik ben benieuwd wat A.Vogel zegt!
Gevarieerd eten, evenwichtig en simpel. En zo natuurlijk mogelijk. Zo zou je eetpatroon er volgens Alfred Vogel uit moeten zien, dat is waar hij voor stond. De Lentekuur duurt een week en zou me daarbij moeten helpen. Ik krijg tips en recepten voor mijn ontbijt, lunch, diner en voor tussendoortjes.
Op nr. 1: biologisch
Benieuwd welke no-nonsense producten je dan kunt eten? Hoe je gezonde vitamines, mineralen, eiwitten en vetten binnenkrijgt? En vooral: minder suiker! Hier vind je een pdf met allerlei tips. Op nr. 1 staat: eet biologisch!
Eet meer groente
Eet meer groente is ook een tip. Live Green Magazine geeft jou alvast tips hoe je meer groente aan je voeding kunt toevoegen. Want behalve een smoothie maken, zijn er nog veel meer mogelijkheden, zoals je hieronder kunt zien:
- Kook Indiaas en ga voor curry’s. In de Indiaase keuken wordt veel gebruik gemaakt van groenten, zoals boontjes, bloemkool, kikkererwten, paprika en uien.
- Maak als sidedish in plaatst van rijst eens bloemkoolrijst (bloemkool heel fijn snijden en roerbakken zodat bloemkoolkorrels ontstaan). Of in plaats van pasta courgette slierten.
- Maak vaker zelf soep van alleen groenten en kruiden. Ook handig om restjes groenten in te verwerken. Lekker als lunch (voor op het werk).
- Salades lenen zich bij uitstek voor groenten. Lekker en handig om mee te nemen in a jar!
- Maak eens een carpaccio van groenten, bijvoorbeeld van hele dunne schijfjes rode biet of komkommer. Lekker!
- Zorg altijd voor groenten op je brood, zoals komkommer, tomaat of kiemgroenten. Gezond en lekker.
- Maak een lekkere fritata van eieren en groenten.
- Fop je kids en maak patat van groenten: zoete aardappel (ja, écht dat is een groente, namelijk een knolvormige wortel) of pastinaak doen het prima als patatje.
- Eet eens vaker vegetarisch, bijvoorbeeld een gevulde paprika met quinoa en stukjes courgette en paprika.
Molkosan smoothie
Eigenlijk ben ik al een beetje begonnen met de Lentekuur, want deze week start ik elke dag met een smoothie, inclusief Molkosan Fruit. Dit is een nieuwe Molkosan-variant van A.Vogel, die NIET zuur smaakt, maar wel net zo’n mooi voedingssupplement is als zijn zure broertje. Het bevat 100% natuurlijke melkwei met granaatappel, aroniabes en stevia. Ook mooi meegenomen: het is een bron van calcium. Deze morgen mixte ik het met spinazie, banaan, appel, een schepje kwark, vers sinaasappelsap, havermout en water. Lekker!!!
Hier start je de lenteschoonmaak. Dag 1 staat in het teken van groenten.
Geef een reactie