Gastblogger Sandra maakte een lekker bananenbrood met moerbei, maar: “Met dit basisrecept kun je voor de afwisseling ook eens walnoten, cacaopoeder of stukjes appel doorheen doen. Zo krijg je steeds een ander gluten- en lactosevrij brood.”
Gluten- en lactosevrij bananenbrood
Dit heb je nodig
- 4 bananen
- 4 eieren
- 4 el gesmolten kokosolie
- 60 gram kokosmeel
- 60 gram amandelmeel
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- 1 el appelpuree ongezoet
- 75 gram moerbeibessen
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet het cakeblik in. Bekleed hem daarna met bakpapier.
- Mix de eieren, banaan, kokosolie in keukenmachine. Voeg daarna het meel, bakpoeder, appelpuree en een snufje zout toe en mix goed door.
- Spatel met de hand de moerbeibessen erdoor en schenk het beslag in het cakeblik.
- Bak de cake in ca. 35 à 40 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer of de cake gaar is door er een houten saté prikker in te steken, deze moet er schoon uitkomen.
- Laat de cake ongeveer 15 minuten afkoelen.
Sandra’s tip: Je kunt het brood ook als cake serveren met wat lactosevrije slagroom erbij.
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel. Lees hier meer over haar groene leven.
Geef een reactie