30x biologische Jersey babykaasje van Henri Willig
De lekkerste en romigste biologische kaas waarmee je bijdraagt aan het grootbrengen van biologische stierkalfjes. Lees hieronder het verhaal.
0047 – 0191 – 0345 – 0466 – 0473 – 0645 – 0807 – 0817 – 0856 – 0896 – 0919
1089 – 1340 – 1392 – 1594 – 1648 – 1800 – 1810 – 1843 – 1953
2065 – 2114 – 2215 – 2531 – 2641 – 2683 – 2774 – 2904 – 2915 – 2949
Gewonnen? Gefeliciteerd! Stuur een foto van de kalender met daarop zichtbaar het lotnummer en NAW-gegevens naar redactie@livegreenmagazine.nl dan krijg je de prijs thuisgestuurd.
Biologische Jersey Kaas à € 10,95
Deze lekkere romige kaas is rijk van smaak omdat die gemaakt is van 100% biologische Jersey melk, afkomstig van Henri Willig’s eigen Jersey koeien. Die melk heeft een veel hoger vet- en eiwitsamenstelling dan melk van een traditionele Holstein koe. Daarnaast is Jersey melk van nature verrijkt met vitaminen, mineralen (twee keer zoveel) en caroteen. Alles begint met het gezonde, onbespoten en voedzame gras in de Noord-Hollandse polder, maar er is nog een heel groot belangrijk verschil waarom de Jersey kaasjes van Henri Willig specialer én duurzamer zijn dan andere kaasjes in de supermarkt.
Wist je dat… over stierkalfjes
Jersey zuivel is ‘hot’. Steeds meer consumenten kiezen voor de zuivelproducten van deze melk. Om melk te kunnen geven moet een koe een kalf krijgen. De kans bestaat dat dit een stiertje is. Die geeft geen melk en daarom wordt het diertje vaak al binnen twee weken afgevoerd. Henri Willig geeft deze prachtige dieren wél een leven. In dit blog lees je meer over hun denk- en werkwijze, waarin het bedrijf een pioniersrol heeft.
Ambachtelijke kazen in eigen kaasmakerij
Henri Willig bestaat echt! Hij groeide met vier zussen op in Katwoude (NH) als enige zoon van een melkveehouder. In 1974 nam hij samen met zijn vrouw Riet het boerenbedrijf van zijn ouders over. Al snel kwam de gedachte om zelf kaas te maken. Na een cursus kaasmaken, waar hij goed bedreven in raakte, besloot hij op eigen erf kazen te maken. Al snel werd zijn kaasboerderij, gelegen in het prachtige Waterlandse polderlandschap, een attractie voor buitenlandse toeristen. Wat begon als nieuwe uitdaging voor Henri Willig’s boerenbedrijf groeide uit tot een florerende kaasmakerij en topbestemming voor kaasliefhebbers. In meer dan 35 landen wereldwijd geniet men van deze Hollandse kaas. Behalve in Katwoude staat ook in Heerenveen (FR) een eigen kaasmakerij.
Op een internationale prestigieuze kaaskeuring kregen 8 kazen van kaasmakerij Henri Willig een award. De Biologische Koe Truffel, een biologische Goudse kaas met echte truffel kreeg zelfs een gouden medaille! Deze kaas bevat een deel Jersey melk van de eigen Jersey’s. Met dit merk haal je dus de lekkerste biologische kaas in huis én je draagt bij aan het grootbrengen van biologische stierkalfjes. Want deze boer kan dat niet alleen, daar heeft hij jou als consument bij nodig. Naast het merk Henri Willig komt ook het biologische kaasmerk Hooidammer uit de eigen kaasmakerij.
Geef een reactie