Alles met mate, dus ook brood is gewoon toegestaan in ons dagelijkse eetpatroon. Dat zegt ook Isabelle. Gelukkig maar, want brood blijft toch het favoriete lunchgerecht van de meeste Nederlanders. En je kunt er zoveel lekkere dingen mee maken, zoals een tosti in alle vormen en smaken.
Ook interessant: Made in Holland: duurzaam, gezond(er) en lekker
Ga voor een tosti
Je kent vast de ‘simpele’ tosti ham-kaas. Met een chique naam heet deze ‘croque monsieur’. Deze vorm verscheen voor het eerst in 1910 op de menukaart in Parijs en had een topping van béchamelsaus. Daarna ging het snel met de tosti-variaties. Weet jij hoe ze heten en wat ze inhouden?
- croque-madame, met een spiegelei erop
- croque-hawaii, met ananas
- croque-saumon, met roomkaas, zalm (snippers) en rode ui
- croque bolognese, met bolognesesaus erop
- croque-vidée, met ragout erop
- croque-jeanette, twee croque monsieurs op elkaar
- croque-papa, met een stukje (gerookt) spek erop
Tosti’s zonder benamingen, maar wel erg lekker, zijn die met brie en appel-cranberrysaus of met kip, groene paprika en ricotta. Probeer ook eens minder voor de hand liggende combinaties als knakworst met zuurkool en mosterd of tosti’s met chili con carne en emmentaler. Zo maak je van een simpele tosti een hemelse traktatie. Geen inspiratie? Ga eens naar monsieur-croque.nl en proef de Tosti Hosti met humus, lente ui en gegrilde paprika of de Tosti Koloni met satésaus, komkommer, gebakken uitjes en sambal. Allemaal biologisch en fairtrade.
Verras jezelf en varieer
Wil jij ook wel eens wat meer dan een tosti-kaas maken? Het is niet moeilijk. Met de goede ingrediënten kun je van een eenvoudige tosti een echte traktatie maken. In het boek ‘Tosti’s en andere gegrilde broodjes’ komen 28 recepten aan bod, zoals minder voor de hand liggende combinaties van knakworst met zuurkool en mosterd, tosti’s met chili con carne en emmentaler, of eentje met prei. Er is zelfs een tostirecept met worcestersaus en bier!
Knapperig en warm brood
In dit boekje vind je de basisregels voor het maken van een goede tosti. Ook vind je er brood- en kaastips in en uitleg welke koekenpan het beste is om je tosti’s te bakken als je geen tosti-ijzer hebt. Het resultaat? Een knapperige tosti van buiten met een gesmolten binnenste. En vrijwel altijd met ingrediënten die je niet in een tosti zou verwachten. De 28 recepten in dit tostiboek zijn goed maakbaar. De meeste ingrediënten kun je gewoon in de supermarkt krijgen. Voor sommige kazen ben je misschien aangewezen op de kaaswinkel, maar de smakelijke tosti die daarna op je bord ligt, maakt dat tripje naar de kaasboer ongetwijfeld goed.
Uitgeverij Becht
Auteur: Laura Washburn
Jaar van uitgave: 2015
Prijs: € 9,95
ISBN: 789023014508
Aantal pagina’s: 64
Geïnteresseerd in het boek? Hier kun je het boek aanschaffen.
Geef een reactie