Ken je Sergio Herman? Een drie sterren topkok die tegenwoordig in België furore maakt. Grappig detail: thuis staat zijn vrouw Ellemieke Vermolen achter het fornuis. De recepten die Ellemieke maakt, deelt ze met jou in haar kookboek ‘Happy Food’. Het boek heet zo omdat de recepten ook goed voor je zijn. En dat maakt happy!
‘Happiness is not something you get, but something you make!’
Ellemieke ken je misschien nog van televisie. Ze presenteerde diverse programma’s voor onder meer RTL 4 en SBS 6. Het koken zit Ellemieke in het bloed en niet omdat ze met Sergio is getrouwd. Ze groeide al op tussen de potten en de pannen. Haar ouders hadden verschillende horeca ondernemingen en haar broer heeft al jaren een eigen restaurant in Roosendaal.
Hormonen en voeding
Toen Ellemieke tijdens de studie ‘trainer hormoonfactor’ leerde over wat voeding met je lichaam doet, probeert ze sindsdien gluten-, lactose- en suikervrij te eten. Luister je goed naar je lichaam, dan zouden meer mensen dat moeten doen denkt ze. Zelf ervoer ze tijdens de 6 weken glutenvrij eten dat ze écht een grootverschil voelde in haar lichaam. Ook raadt ze aan om na je 40ste goed op je voeding te letten omdat die een belangrijke invloed heeft op je hormoonhuishouding. Zoals ook Rineke Dijkinga al schreef.
80/20 regel
Ellemieke eet volgens de 80/20-regel: 80% gezond eten en 20% zonder schuldgevoel genieten van ‘ongezond’ eten. Want om écht te kunnen genieten van eten is het heel belangrijk dat je af en toe kunt loslaten. Zolang je er maar voor zorgt dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft.
Gezond leren eten
‘Happy Food, Gezonde recepten & snacks voor elk moment van de dag’ is één van de ‘Happy’ kookboekjes die Ellemieke schreef. In Happy Food vind je gezonde recepten voor elk moment van de dag: van een gezond ontbijt, lunch en diner tot gezonde tussendoortjes. Door de opleiding voor natuurvoedingsconsulent leerde ze veel én via haar gezinsleven, zoals hoe ze haar zoontjes Noah en Zenna gezond kon leren eten. In het boekje vertelt Ellemieke daarom ook welke granen volgens haar echt gezond zijn en welke zoetmakers je kunt gebruiken in plaats van suiker.
Happy Food – Ellemieke Vermolen en Ineke Van Nieuwenhove. Fotografie:Diane Hendrikx en Liselore Chevalier.
ISBN: 978 94 90028 79 4. Geïnteresseerd in het boek? Hier schaf je ‘m aan.
Hier vind je een happy recept van Ellemieke.
Geef een reactie