Hoe blij kun je zijn met een Ekomenu abonnement! Elke week krijg je verse seizoensgroenten aan de deur afgeleverd. Daardoor eet je lekker gevarieerd, biologisch én vers. Tegen een zo aantrekkelijk mogelijk tarief. Lowbudet bio dus. Ook eet je ingrediënten die je anders niet zo snel zou kopen. Zoals venkel. Over deze groente hieronder meer. Check gelijk onze kortingscode om de maaltijdboxen van Ekomenu uit te proberen.
Ook interessant: 7 makkelijke tips om meer groente te eten
- Tekst gaat verder onder de foto
Interessante weetjes
Deze week aten wij venkel. In de nieuwsbrief die Ekomenu verstuurt staan ook leuke weetjes over ingrediënten. Zo weten we dat venkel oorspronkelijk uit Azië komt. Chinezen en Hindoestanen gebruikten venkel tegen slangenbeten en het verdrijven van schorpioenen. Al in de oudheid gebruikten de Egyptenaren en Grieken het als groente én geneeskrachtig kruid. Pas in de 18e eeuw werd venkel vanuit Italië in onze streken geïntroduceerd. Inmiddels is het volop verkrijgbaar, maar niet iedereen weet wat je met dit knolletje kunt doen. Ekomenu helpt je daar bij.
Gevarieerd eten met Ekomenu
Met deze knapperige, frisse knol kun je eindeloos variëren. En wij van Live Green Magazine houden van van én geloven in de kracht van variatie. Volgens ons – en heel veel mensen uit de oudere generatie die er mee zijn opgegroeid – is variatie de beste manier om gezond te blijven. Het mooie is dat je met venkel weinig calorieën en veel mineralen binnenkrijgt. Overigens wordt venkel nog steeds gebruikt als geneeskrachtig kruid. De zaadjes van de plant zouden je spijsvertering bevorderen, helpen tegen een opgeblazen gevoel, verminderen je hongergevoel én zorgen voor een frisse adem. Ooit gezien dat een kant-en-klaar verpakking jou dit allemaal biedt 😉
Ook Ekomenu uitproberen? Ga naar Ekomenu en krijg korting op je eerste bestelling
Ook lekker met venkel: Sandra maakte een spannend gerecht uit de oven!
Geef een reactie