Lekker voor bij de bbq: een aardappelsalade. Want daarmee krijg je behalve vezels ook kalium en de vitamines B en C binnen. Bovendien bevatten gekookte piepers veel minder calorieën dan pasta. En omdat je de aardappelsalade zelf maakt, weet je precies wat er wel (en vooral niet!) inzit.
Ook interessant: de Carisma aardappel
Aardappelsalade met dilledressing
Dit heb je nodig
- 600 gram aardappelen (vastkokend) in dobbelsteentje gesneden
- 1 bakje kleine champignons/paddenstoelen
- 1 bos lente-uitjes, in gelijke stukjes gesneden
- Pitjes van 1 granaatappel verwijzen hoe je de pitjes eruit haalt
- verse peterselie
- verse dille
- 4 eetlepels kappertjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels witte wijnazijn
- snufje zout en peper
- rucola
Zo maak je het
- Kook de aardappeltjes beetgaar en laat ze afkoelen.
- Halveer de champignons, wok ze beetgaar op hoog vuur in een scheutje olijfolie en laat ze daarna afkoelen.
- Maak met de staafmixer de dressing van verse peterselie, dille, kappertjes, olijfolie, wijnazijn en een snufje zout en peper.
- Meng de dressing door de aardappelen, champignons, lente-ui en granaatappelpitjes.
- Garneer met rucola.
Recept van A.Vogel
Geef een reactie