Sandra: “Wil je wat lichter eten dan past daar deze heerlijke frisse maar ook pittige komkommersalade bij. Gemaakt met komkommer, lente-ui en rode peper met een dressing van oestersaus en citroen. Perfect om te serveren bij Aziatische gerechten of met een stukje witvis van de grill of barbecue).”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar vegan groenten loempia’s
- Tekst gaat verder onder de foto
Biologische pittige komkommersalade
- Gluten- en lactosevrij
- 4 personen
- Ca € 0,84 p.p.
Dit heb je nodig
- Sap van 1 citroen
- 1 ½ el oestersaus (glutenvrij)
- 2 el vloeibare honing
- 1 lente-ui, in smalle ringen gesneden
- 1 rode peper, in smalle ringen gesneden
- 1 komkommer, in de lengte gehalveerd, zaadlijsten verwijderd en in dunne linten of plakjes gesneden
- Bosje citroenmelisse
Zo maak je het
- Meng het citroensap, de oestersaus en honing door elkaar in een kom.
- Voeg de lente-ui en het pepertje toe en schep even om.
- Laat de dressing ca 15 minuten staan.
- Schep de komkommerlinten of plakjes door de dressing en schep de salade op een mooi bord.
- Snijd de citroenmelisse in reepjes en verdeel over de salade.
Sandra
TIP: Voor een verrassende, Oosterse smaak vervang je de citroenmelisse door koriander.
WEETJE oestersaus
Originele oestersaus is niet vegetarisch! Deze saus uit de Cantonese keuken is op basis van bouillon, getrokken van oesters. Door deze in te koken ontstaat een dikke, bruine saus waaraan een aantal ingrediënten worden toegevoegd ter behoud van kleur, textuur en houdbaarheid en niet zozeer voor de smaak. Sommige oestersauzen bevatten wel drie smaakversterkers (E-nummers). Er bestaan diverse varianten (mossels i.p.v oesters bijvoorbeeld) en er is ook een vegetarische oestersaus, gemaakt op basis van shiitakes (te koop via de webshop veggie4you).
Wil je genieten van makkelijk en biologisch met een zo klein mogelijk budget, probeer dan eens Ekomenu. Met de code livegreenmagazine krijg je 25% korting bij de eerste bestelling van een flexibel lidmaatschap. Hier kun je het bestellen.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie