Sandra: “Deze heerlijke biologische vegan en glutenvrije koekjes van pecannoten zijn onweerstaanbaar, snel gemaakt en gezoet met dadels. Ik heb er wat kaneel, gember, kardemom en een snufje zout aan toegevoegd. Bijkomend voordeel: pecannoten bevatten goede vetten die een positieve invloed hebben op je denkvermogen.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar biobudget vegan yoghurt-framboos-rozenwaterijsje
- Recept gaat verder onder de foto
Biologische vegan pecan-dadelkoekjes
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- Ca 16 – 18 koekjes
- Ca € 1,40 p.p.
- Oven 175 graden
- Bakplaat bekleed met bakpapier
- Blender of keukenmachine
Dit heb je nodig
- 200 gram ongebrande pecannoten
- 10 medjoul dadels, ontpit en 10 minuten geweekt in wat water
- 1 tl kaneel
- ½ tl kardemon
- ½ tl gemberpoeder
- Mespuntje zout
Zo maak je het
- Maal de pecannoten grof in een keukenmachine, doe ze in een kom en meng met de kruiden.
- Giet de dadels af en maal deze in de keukenmachine met 1 el vocht tot een gladde puree.
- Meng de dadelpuree met de noten en kneed tot een plakkerig deeg.
- Vorm bolletjes, leg deze op de bakplaat en druk ze een beetje plat.
- Bak de koekjes ca 10 minuten in de oven.
Tip: Je kunt dit recept voordeliger maken door walnoten te gebruiken. Geniet lekker, geniet healthy!
WEETJE Medjoul dadels
Biologische dadels zijn vrij van kunstmatige bestrijdingsmiddelen. De grond waarop ze groeien staan een bepaald aantal kilometer verwijderend van andere niet-biologische plantages. Dit eeuwenoude snoepje is van nature lekker zoet en best gezond als je het met mate eet. Ze bevatten snelle koolhydraten voor snelle energie (handig bij het sporten). Ze zijn een bron van mineralen. zoals magnesium, calcium en kalium. En ze zitten tjokvol vezels die een gezonde darmwerking en spijsvertering stimuleren. Bewaar ze in de koelkast, dan blijven ze lekker.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie