Sandra: “Met de feestdagen in het vooruitzicht heb ik deze week voor jullie een bananenbroodrecept van quinoa met speculaaskruiden. De amandelen zorgen voor een lekkere bite. Zonder toegevoegde suikers een lekker verantwoord tussendoortje of ontbijtkoekje.”
Ook lekker van Sandra: taart met pompoenspaghetti
- recept gaat verder onder de foto
Biobudget quinoa bananenbrood met speculaaskruiden
- Gluten- en lactosevrij
- 8 -10 plakken
- € 0,38 p.p.
Oven voorverwarmen 180 graden
Dit heb je nodig
- 3 rijpe bananen, middelgroot
- 3 eieren
- 100 gram quinoavlokken, fijngemalen in keukenmachine
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- 1 el arrowrootpoeder
- Snufje zout
- 4 tl koek & speculaaskruiden
- 40 gram amandelen, grof gehakt
- Ghee (geklaarde boter) of kokosolie
Zo maak je het
- Vet een cakevorm in met wat ghee of kokosolie.
- Mix 2 bananen met de eieren in een keukenmachine schuimig.
- Voeg de fijngemalen quinoavlokken, bakpoeder, arrowrootpoeder, zout en kruiden toe en mix tot een egaal beslag.
- Rooster de grof gehakte amandelen in een droge koekenpan tot ze kleuren en meng ze door het beslag.
- Giet het beslag in je cakevorm. Halveer de laatste banaan, snijd die in de lengte door en leg beide helften op het beslag.
- Bak het brood in ca. 30 minuten gaar. Controleer de gaarheid door een satéprikker in het brood te steken. Komt deze er droog uit, dan is het brood klaar.
Tip: Zet je oven op een kier zodat het brood langzaam kan afkoelen. Dit voorkomt dat het brood inzakt.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Wil je genieten van makkelijk biologisch met een zo klein mogelijk budget, probeer dan eens Ekomenu. Met de code livegreenmagazine krijg je 25% korting bij de eerste bestelling van een flexibel lidmaatschap. Hier kun je het bestellen.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie