“De vakantie lijkt alweer mijlenver weg. Met dit zomerse lunchbroodje met zelfgemaakte tzatziki en paprikasalade lijkt het alsof je er nog middenin zit!”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar biobudget vegan warme choco met kokosroom
Biobudget lunchbroodje tzatziki met paprikasalade
- Recept gaat verder onder de foto
Biobudget lunchbroodje tzatziki met paprikasalade
- Gluten- en lactose vrij
- 4 personen
- € 2,23 p.p.
Nodig: rasp en schone theedoek
Dit heb je nodig
- 4 glutenvrije broodjes, geroosterd
Paprikasalade:
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 groene paprika, in reepjes
- 1 ui, in ringen gesneden
- 6 olijven in plakjes
- 1 el wijnazijn
- 1 el olijfolie
- Peper en zeezout naar smaak
Tzatziki:
- 1 komkommer
- 6 el lactosevrije yoghurt
- 2 el (zelfgemaakte) mayonaise
- 1 tl citroensap
- 1 a 2 tn knoflook, geperst
- Verse peterselie naar smaak
- Peper en zeezout
- Kiemzaden (optioneel)
- Cayennepeper (optioneel)
Zo maak je het
- Meng de ingrediënten van de paprikasalade en zet in de koelkast tot gebruik.
- Schil en rasp de komkommer, knijp de komkommerrasp uit in de schone theedoek tot het meeste vocht eruit is..
- Meng de rasp met de yoghurt, mayonaise, citroensap, knoflook en verse peterselie en breng het geheel op smaak met (Cayenne)peper en grof zeezout.
- Schep wat tzatziki op het geroosterde broodje en hierop de paprikasalade, serveer met wat kiemzaden en verse peterselie.
Tip: geen zin in de zomer? Voor een meer winterse variant vervang je paprika salade door gegrilde groenten en humus in plaats van tzatziki.
Weetje cayennepeper
Cayennepeper zou je bij heel wat kwaaltjes kunnen helpen. Heb je deze winter last van koude handen of voeten, dan deed men vroeger wat cayennepeper in de sokken of wanten. Het is het proberen waard, zou ik zeggen. Laat je me weten of het ook werkt? En ben je in de overgang, dan deze specerij je ondersteunen bij het behoud van je figuur. Dat komt door de stof capsaïcine, die verantwoordelijk is voor de hete smaak. Dit zou bijdragen aan gewichtsverlies en je spijsvertering bevorderen.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Wil je genieten van makkelijk biologisch met een zo klein mogelijk budget probeer dan eens Ekomenu. Met de code livegreenmagazine krijg je 25% korting bij de eerste bestelling van een flexibel lidmaatschap. Hier bestel je jouw Ekomenu.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie