Sandra: “Heb je weinig tijd? Kies dan voor dit simpele stoofgerecht uit de oven. In deze stoof heb ik witlof gebruikt maar roodlof of radicchio kan ook. De vezelrijke kikkererwten en de kalamata olijven geven het gerecht een volle smaak.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar vegan passievrucht citroencake
- Tekst gaat verder onder de foto
Oven voorverwarmen op 200 graden, ruime ovenschaal
Bio Witlofstoof met kikkererwten
- gluten- en lactosevrij
- 4 personen
- Ca € 1,79 p/p
Dit heb je nodig
- 8 struikjes witlof (ca 650 gram), gewassen en gehalveerd
- 350 gram kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
- 6 gepelde tenen knoflook
- 100 gram zwarte kalamata olijven zonder pit
- 3 el appelazijn
- 50 ml olijfolie
- Zeezout en grove peper naar smaak
- 2 tl chilivlokken
- 150 ml lactosevrije yoghurt(optioneel)
- ½ Bosje verse peterselie, fijngesneden
- Olijfolie extra vierge
Zo maak je het
- Leg de witlofhelften samen met de kikkererwten en olijven in de ovenschaal.
- Schenk de olijfolie en azijn erover, hussel alles goed door elkaar en breng op smaak met zout, peper en chilivlokken.
- Verdeel de partjes knoflook, dek de schotel af met aluminiumfolie en stoof in de oven voor ca 40 a 45 minuten.
- Meng de yoghurt met de fijngesneden peterselie en zet even apart.
- Serveer de stoofschotel met geroosterd glutenvrij brood, zilvervliesrijst of couscous.
- Geef er de yoghurt bij en giet nog wat olijfolie over het gerecht.
Sandra
TIP: Je kunt ook groene pitloze olijven gebruiken die zijn iets milder van smaak.
WEETJE Kalamata olijf
De bekendste Griekse olijf is de Kalamata olijf. Deze heerlijke tafelolijf is stevig, goed van smaak en bijzonder door zijn karakteristieke kleur en amandelachtige vorm. Deze olijven groeien alleen in specifieke regio’s in Griekenland, in beperkte hoeveelheden, dus worden zij als een heel speciaal product beschouwd.Deze olijven zitten vol mineralen en vitamines en bevatten een grote hoeveelheid antioxidanten. Logisch dus dat de Grieken bij elke maaltijd olijven eten.
Wil je genieten van makkelijk en biologisch met een zo klein mogelijk budget, probeer dan eens Ekomenu. Met de code livegreenmagazine krijg je 25% korting bij de eerste bestelling van een flexibel lidmaatschap. Hier kun je het bestellen.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie