Sandra: “Deze zomerse cake vol passie is lekker smeuïg en fris van smaak. Bovendien is hij vegan en gezoet met ahornsiroop.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar bio vegan jackfruitcurry
- Tekst gaat verder onder de foto
Oven voorverwarmen op 180 graden, 1 ingevette cakevorm of minibakvormpjes
Bio vegan passievrucht-citroencake
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- Ca 10 -12 personen
- Ca € 0,54 p/p
Dit heb je nodig
- 115 gram boekweitmeel
- 100 gram volkoren rijstmeel
- 30 gram amandelmeel
- 2 el kokosmeel
- 2 el arrowroot
- 15 gram geraspte kokos
- 1 tl wijsteen bakpoeder
- ½ tl bakingsoda
- 250 ml kokosmelk
- 70 ml gesmolten kokosolie
- 4 el ahornsiroop
- Rasp en sap van 1 ½ citroen
- 4 passievruchten
- 1 el water
Ei-vervanger: 2 el gebroken lijnzaad en 6 el water mengen en even laten staan(=2 ei)
Zo maak je het
- Meng de droge ingrediënten in een kom en maak een kuiltje in het midden.
- Roer de kokosmelk, kokosolie, pulp van 2 passievruchten, het lijnzaadmengsel, 2 el ahornsiroop, citroenrasp en sap van ½ citroen door elkaar en schenk alles bij de droge ingrediënten. Meng tot een mooi glad beslag.
- Vul de bakvorm en bestrooi eventueel met wat kokosrasp.
- Bak de cake in ca 40 minuten gaar (mini bakvormpjes ca 20 minuten) een satéprikker moet er droog uitkomen.
- Maak ondertussen de siroop; roer de pulp van de overgebleven passievruchten door een zeef in een pan, gooi de pitjes weg. Voeg 1 el water toe samen met het overgebleven citroenrasp/sap en 2 el ahornsiroop. Breng zachtjes aan de kook en laat een paar minuten inkoken tot een siroop.
- Prik wat gaatjes met een satéprikker in de nog warme cake en verdeel er de helft van de siroop over.
- Laat de cake afkoelen en serveer met de rest van de siroop.
Sandra
TIP: Je kunt natuurlijk ook het lijnzaad met water vervangen door 2 eieren als je niet vegan eet.
WEETJE vegan vervangers
Als je gewend bent dierlijke producten te gebruiken, is het soms lastig te weten hoe je bepaalde recepten kan maken zonder die ingrediënten. Soms volstaat om een ingrediënt gewoon weg laten, maar voor veel dierlijke ingrediënten bestaan ook veganistische vervangers met dezelfde smaak of functie. Op veganwiki staat een lijst hoe je bepaalde ingrediënten kunt vervangen.
Wil je genieten van makkelijk en biologisch met een zo klein mogelijk budget, probeer dan eens Ekomenu. Met de code livegreenmagazine krijg je 25% korting bij de eerste bestelling van een flexibel lidmaatschap. Hier kun je het bestellen.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie