Sandra: “Met romige kokosmelk en zaden uit kardemompeulen is deze chocolademelk pure verwennerij! Daarvoor hoeft het helemaal geen winterweer te zijn. Het recept komt uit het boek ‘De smaak van kokos’ van Emily Jonzen. Overigens is dit drankje koud ook geweldig lekker.”
Mijn vorige recept gemist? Hier vind je mijn lentefrittata met asperge
- Recept gaat verder onder de foto
Bio vegan chocolademelk met kardemom
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- Ca 2 personen
- Ca € 1,34 p.p.
Deze bio ingrediënten heb je nodig
- 2,5 dl kokosmelk
- 2,5 dl water
- Zaden uit 2 kardemompeulen
- 100 gram pure chocola (72%) fijngehakt
- Grof zeezout
- Ahornsiroop
Zo maak je het
- Verwarm de kokosmelk met het water en de kardemomzaden in een steelpan op laag vuur tot het begint te koken. Zet het vuur uit, voeg de fijngehakte chocolade toe en roer tot die is gesmolten.
- Serveer met een snufje zeezout en ahornsiroop naar smaak.
Tip: Laat de chocolademelk afkoelen, giet deze in een on-the-go beker en drink het tijdens een afternoondip 😉
Ook lekker bij de chocomelk: gluten- en lactosevrije pecankoekjes van Sandra
Weetje kardemom
Kardemom bevat een aantal mineralen wat dit kruid heel interessant maakt. IJzer en mangaan is in een hoog percentage aanwezig, maar ook is het rijk aan zink, magnesium, calcium, fosfor en kalium. Misschien denk je dat je kardemom nog nooit hebt gegeten, maar het is onderdeel in koek- en speculaaskruiden. Vooral in de Indiase keuken wordt het veel toegepast en wordt het kruid als geneeskrachtig gezien.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie