Sandra: “Dit recept van groene risotto met spinazie en basilicum kun je als basis gebruiken. Door er gebakken kastanjechampignons bij te serveren creëer je een heerlijke vegetarische maaltijd. Maar je kunt natuurlijk naar eigen smaak variëren.”
Ook lekker van Sandra: Bio gepofte knolselderij
- Recept gaat verder onder de foto
Bio risotto met spinazie en basilicum
- Gluten- en lactosevrij
- Ca 4 personen
- Ca € 2,19 p.p.
Dit heb je nodig
- Olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 300 gram risotto rijst
- 1 glas droge witte wijn (optioneel)
- Ca 700 ml groente bouillon
- 300 gram verse spinazie, panklaar en fijngesneden
- 25 gram verse basilicum, fijngesneden + wat blaadjes om te garneren
- 2 el ghee
- 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 bakje kastanje champignons, in plakjes gesneden
- Peper en zeezout
- Handje geroosterde pijnboompitjes (optioneel)
Zo maak je het
- Doe 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook 1 minuut.
- Voeg de risottorijst toe en schep om tot de rijst mooi glazig is. Blus af met de witte wijn.
- Voeg een soeplepel bouillon toe en roer goed door. Doe er pas weer een lepel bouillon bij als de vorige is opgenomen door de rijst. Blijf voortdurend roeren en bouillon toevoegen tot de risotto beetgaar is.
- Schep er na 15 minuten de gesneden spinazie en basilicum door.
- Doe het vuur uit, voeg de ghee en de helft van de Parmezaanse kaas toe. Laat met de deksel op de pan 5 minuten staan.
- Bak ondertussen de plakjes champignon in wat olijfolie mooi bruin en zacht.
- Serveer de risotto met de gebakken champignons on top. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas, basilicum en pijnboompitjes.
Tip: Voeg een handje doperwtjes en de rasp van een halve citroen toe of serveer er gegrilde courgette en/of groene asperges bij. Maak een vegan variant door de ghee te vervangen door olijfolie en gebruik een vegan ‘kaas’.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie