Sandra: “De Gieser Wildeman is een echte Hollandse stoofpeer en nu royaal in biologische kwaliteit verkrijgbaar. In dit recept heb ik de peertjes heel gelaten en gaar laten koken in een biologische rode port met wat anijszaad, kardemonpeulen en kaneel. Maar je kunt natuurlijk variëren met verschillende smaken.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar vegan risotto met pompoen
- Recept gaat verder onder de foto
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- 4 personen
- Ca € 2,45 p.p.
Bio ingrediënten:
- 1 kilo Gieser Wildeman peren
- 750 ml rode port of bessensap
- 1 tl anijszaad
- 1 kaneelstokje
- 5 kardemonpeulen, licht gekneusd
- Rasp van een ½ sinaasappel
- Ahornsiroop (optioneel)
Zo maak je het
- Schil de peertjes maar laat de steeltjes eraan zitten en doe ze in een hoge pan.
- Giet de port erbij tot de peertjes net onderstaan (eventueel aanvullen met water).
- Voeg de overige ingrediënten toe en breng het geheel aan de kook.
- Doe de deksel op de pan en stoof de peertjes op laag vuur ca 50 à 60 minuten. Schep de peren af en toe om.
- Laat de stoofperen in het vocht afkoelen.
- Haal de peertjes voor je ze serveert uit het stoofvocht, zeef het vocht en laat dit tot de helft inkoken. Eventueel kun je het binden met wat aardappelzetmeel.
Tip: Heerlijk met een romige kokosyoghurt en wat pistachenootjes voor een lekkere crunch.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie