Sandra: “Ik ben dol op tosti’s en op zuurkool! Met dit vegan wintertosti met zuurkool-recept voeg ik mijn twee favorieten samen tot een stevige lunch. Heel lekker na bijvoorbeeld een frisse winterwandeling. Natuurlijk biologisch, glutenvrij én budget.”
Sandra’s vorige recept gemist: hier vind je haar stamppot van spruitjes en zoete aardappel
Vegan glutenvrije wintertosti met zuurkool
Vegan, gluten- en lactosevrij
4 personen
€ 1,62 p.p.
Dit heb je nodig
- Ca 150 gram uitgelekte zuurkool
- 4 sneetjes canihuabrood (bio speciaalzaak)
- 1 avocado, ontpit en in reepjes
- 1 gegrilde rode paprika, uitgelekt en in reepjes
- 1 el verse tijmblaadjes
Voor de mosterdcream:
- 50 ml rice cuisine
- 2 tl mosterd
- 4 el edelgistvlokken
- Zout/peper
- Kokosolie om in te bakken
Zo maak je het
- Maak van de rice cuisine, mosterd, edelgistvlokken en wat zout en peper een smeerbare cream.
- Smeer de helft hiervan op 1 kant van 4 sneetjes brood.
- Verdeel over 2 besmeerde broodjes de zuurkool en leg hier reepjes avocado en paprika op.
- Leg de twee overige besmeerde sneetjes hier bovenop en druk zachtjes aan.
- Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak de tosti’s aan beide zijden goudbruin.
- Serveer met de tijmblaadjes en de rest van de cream.
TIP: Houd je van pittig? Gebruik dan een rood pepertje in plaats van de gegrilde paprika.
Eet smakelijk!
Sandra
WEETJE over zuurkool
Bij mij om de hoek staat de grootste zuurkoolfabriek van Europa! In Zuid-Scharwoude wordt dagelijks zo’n 100.000 kilo zuurkool gemaakt, van witte kool die hier op de kleigrond uitstekend groeit. Noord-Holland wordt ook wel een ‘Grand Cru’ gebied voor zuurkool genoemd. Zuurkool is gefermenteerde kool, wat het enorm gezond maakt. Het bevat goede bacteriën die je darmflora ondersteunen, enorm veel vitamine C en het is als het ware al voorverteerd waardoor je lichaam het goed kan verwerken. Heb je de griep? Een bord zuurkool doet wonderen!
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Wil je genieten van makkelijk en biologisch met een zo klein mogelijk budget, probeer dan eens Ekomenu. Met de code livegreenmagazine krijg je 25% korting bij de eerste bestelling van een flexibel lidmaatschap. Hier kun je het bestellen.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie