“Stoofperen zijn nu volop verkrijgbaar en je kunt er hele lekkere recepten mee maken. Zoals een stoofperen tarte-tatin met glutenvrij bladerdeeg. Door het kookvocht te laten inkoken krijg je een heerlijke siroop waarmee je de peren kunt bestrijken.”
Ook lekker van Sandra: amandel-kokos pap
Stoofperen tarte-tatin
Gluten- en lactosevrij (V)
4 personen
€ 1,80 p.p.
Dit heb je nodig
- 4 stoofperen
- 1 fles rode wijn
- 1 kaneelstokje
- 2 el rauwe honing
- Glutenvrij diepvries bladerdeeg (Schär)
Zo maak je het
- Laat het bladerdeeg ontdooien en vet een klein rond bakblik in met kokosolie.
- Schil de peren met een dunschiller, snijdt in partjes en verwijder het klokhuis.
- Breng de wijn samen met de honing, het kaneelstokje en de peren aan de kook en laat in ca 50 minuten zachtjes gaarkoken.
- Schep de gare peren met een schuimspaan uit het kookvocht en zet apart.
- Verwijder het kaneelstokje, laat het kookvocht inkoken tot de helft en wat afkoelen.
- Verwarm nu de oven voor op ca 180 graden.
- Leg de partjes peer in een cirkel in het ingevette bakblik en schep er 2 el afgekoelde siroop over.
- Vouw het bladerdeeg paar keer dubbel en rol het uit ter grootte van het bakblik.
- Leg het bladerdeeg over de peertjes en druk het een beetje aan, vouw de randen goed naar binnen in het bakblik.
- Prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg en zet ca 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Keer het taartje om met behulp van een bord en schenk vlak voor het opdienen er nog wat ingekookte siroop over.
TIP: serveer de stoofperen tarte-tatin met wat lactosevrije slagroom en wat kaneel.
En heb je wat van de siroop over dan kun je deze prima gebruiken met (lactosevrije) yoghurt of ijs.
Eet smakelijk!
Sandra
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Charlotte zegt
Ziet er prachtig uit en perfect voor Kerst met die dieprode kleur!!