Sandra: “Deze eenvoudige pannenkoektaart met frisse kokosyoghurt is een perfecte traktatie op de zondag. Bak de pannenkoeken ruim van tevoren en gebruik ze koud, maak laagjes met de pannenkoeken, yoghurt en fruit en zet nog even in de koelkast tot gebruik.”
Ook lekker van Sandra: soep van gele courgette en bloemkool
Pannenkoektaart met kokos yoghurt en rood fruit
Gluten- en lactosevrij (V)
Ca .6 personen
1,45 euro p/p
Dit heb je nodig
Voor de pannenkoeken:
- 3 eieren
- 225 gram volkoren rijstmeel
- 1 el ahornsiroop
- 5 dl lactose vrije melk
- Snufje zout
- 1 bak kokos yoghurt (b.v. Abbot Kinney’s coco start)
- Ca 400 gram rood fruit naar keuze, zoals aardbeien, frambozen, bosbessen en kersen
- Takje munt (optioneel)
Zo maak je het
- Mix alle ingrediënten voor het pannenkoekbeslag glad en zonder klontjes
- Laat het beslag een half uurtje rusten
- Verhit een koekenpan met anti aanbak laag op middelhoog vuur en bak ca 10 dunne pannenkoeken
- Laat de pannenkoeken afkoelen
- Roer de yoghurt even door, was en snijd het fruit
- Maak laagjes van de pannenkoeken, yoghurt en fruit op een mooie schaal
- Eindig met wat yoghurt en fruit
- Zet voor gebruik de taart nog even 15 minuten in de koelkast
- Serveer de taart met een takje munt
TIP: houd je niet van kokos? Dan kun je bijvoorbeeld ook lactosevrije kwark gebruiken.
Eet smakelijk!
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Jessica zegt
Ik heb een leuk recept voor een hartige versie van de pannenkoektaart: http://www.artyfartyfarm.com/spinazie-appel-pannenkoeken
Sigrid zegt
Leuk Jessica, gaan we zeker proberen!