Deze paddenstoelen-gratineer met knoflook is een heerlijk vegetarisch lunchgerecht, dat ook heel goed als bijgerecht bij wild- of suddervleesgerechten past. Bijvoorbeeld bij het Kerstdiner!
Ook lekker van Sandra: Bio Budgetrecept: spinazie-aardappeltaart
Paddenstoelen-gratineer met knoflook
Gluten- en lactosevrij (V)
4 personen
€ 2,82 euro p/p
Dit heb je nodig
- Ca 750 gram kastanjechampignons (of een mix naar keuze)
- 4 oude volkorenbroodjes (glutenvrij)
- 4 teentjes knoflook
- 6 el olijfolie extra vierge
- 4 el peterselie, fijngesneden
- 4 el basilicum, fijngesneden
- 2 el tijmblaadjes
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 C en vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
- Veeg de paddenstoelen schoon en snijd deze in grove stukken. Doe ze in de ovenschaal.
- Snijd 2 teentjes knoflook in dunne plakjes en verdeel ze tussen de paddenstoelen.
- Maal de 4 broodjes in een keukenmachine tot kruim. Schep er de gesneden kruiden, zout en peper naar smaak door.
- Pers de 2 overgebleven tenen knoflook uit en meng deze samen met de 6 el olijfolie door het broodkruim, meng goed!
- Verdeel nu het kruim over de paddenstoelen en druppel er nog een beetje olijfolie over. Rooster de paddenstoelen ca. 20 minuten in de oven goudbruin en knapperig.
Serveer er een salade bij.
TIP: Je kunt dit gerecht ook in 4 kleine ovenschaaltje maken als voorgerechtje.
Eet smakelijk!
Sandra
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie