Sandra las het boek van Dymphina en raakte geïnspireerd. Want met dit recept uit ‘Eet Puur Geluk’ weet ze met een paar aanpassingen deze gelukssalade helemaal in Sandra’s (h)eerlijke keuken te krijgen. Sandra: “Snel bereidt en vol met gelukstoffen die je hormonen weer op peil brengen, volgens Dymphina.”
Ook lekker van Sandra: Bio Budgetrecept: (h)eerlijke Oosterse soep
Gelukssalade van spinazie en roze garnalen
Gluten- en lactosevrij
4 broodjes
€ 2,54 p.p. voor een portie geluk!
Dit heb je nodig
- 2 hardgekookte eieren, in vieren gesneden
- 200 gram verse spinazie, gewassen en gedroogd
- 1 avocado, geschild, ontpit en in plakjes
- 100 gram roze garnalen
- 1 handje gemengde zaden (pompoenpitten/zonnebloempitten/pijnboompitjes)
- 4 glutenvrije desembroodjes
- Maak een dressing naar smaak; bijvoorbeeld met appelciderazijn, olijfolie, zout, peper en wat mosterd
Zo maak je het
- Snijd de broodjes door midden en rooster ze even onder de grill.
- Verdeel de spinazie over de onderste helft van de broodjes.
- Verdeel de plakjes avocado over de spinazie en leg hierop het ei.
- Verdeel hier de garnalen en zaden over en besprenkel met een beetje van de dressing.
- Leg de broodkapjes erop. En je gelukssalade is klaar!
Sandra’s tip: Wat extra pit? Strooi wat chilivlokken over de garnalen. In plaats van de grote garnalen kun je ook de kleine Hollandse garnaaltjes gebruiken.
Eet smakelijk!
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Dymphina Jooren zegt
Beste Sandra,
Kijk daar hou ik van inspiratie op inspiratie… dat maakt het weer voor meer mensen toegankelijk en het is absoluut een dikke 10 qua EET PUUR GELUK proef!!
Eet Smakelijk…. Liefs Dymphina