“Ook zo dol op chocola maar wil je gezonder eten dit nieuwe jaar? Dit dessert met de naam chocolade modder lijkt een suikerbom, maar is gemaakt van avocado en banaan. Met pure chocolade. In 5 minuten gemaakt én gegarandeerd een succes!”
Ook lekker van Sandra: lactose- en glutenvrije choco-mousse special
Chocolade modder
Gluten- en lactosevrij
Ca 4 personen
1,31 euro p/p
Dit heb je nodig
- 100 gram pure chocolade (78%)
- 1 el cacaopoeder, raw
- ½ banaan, in plakjes
- 1 eetrijpe avocado, ontpit en in stukjes
- 2 el agave siroop
- 1 el rum (optioneel)
- Chilivlokken
- Grof zeezout
- Cacaonibs
Zo maak je het
- Smelt de chocolade au-bain-marie. Haal van het vuur en roer goed door.
- Voeg de cacaopoeder, banaan, avocado, agavesiroop en rum toe. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde ‘modder’.
- Schep de ‘modder’ in mooie bakjes en zet tot gebruik in de koelkast.
- Garneer voor het serveren naar smaak met wat chilivlokken, zeezout en cacaonibs.
TIP: Voor een andere smaak kun je gewelde cranberries toevoegen i.p.v. de chilivlokken en zout.
Eet smakelijk!
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie