“IJs gemaakt van bevroren fruit. Zo eenvoudig kan het zijn.Als basis gebruik ik bevroren banaan. Samen met bijvoorbeeld wat pindakaas en suiker creëer je zo je eigen heerlijke smaak vegan ice cream.”
Ook interessant: Groente-ijs: 100% natuurlijke meukvrije wereldprimeur
3x vegan ice cream favorite
Gluten- en lactosevrij
Ca. 1,48 p/p
2 porties = ca 1 ½ banaan
Dit heb je nodig voor de basis:
- Ca 1 ½ banaan, gepeld, in plakjes gesneden en diepgevroren
- 2 el sojaroom
- Krachtige blender
Pindakaas-crunchy
- 2 el pindakaas
- 1 el kokosbloemsuiker
- 20 gram ongezouten pinda’s, grof gehakt(optioneel)
Matcha-Hennepzaad
- 2 el matchapoeder
- 1 el hennepzaad
- 20 gram gepelde pistachenoten (optioneel)
Cacao-nibs
- 2 el cacaopoeder
- ½ tl-vanille poeder
- 1 el cacao nibs (optioneel)
Zo maak je het:
- Mix eerst de bevroren banaan met de room in een krachtige blender of keukenmachine tot zacht, romig ijs.
- Voeg nu de ingrediënten van de smaak naar keuze toe en mix nog even kort.
- Schep het ijs in kleine vriesbestendige bakjes met deksel en zet tot gebruik in de vriezer.
- Laat het ijs voordat je het eet even 5 minuten staan.
- Serveer met vers fruit, noten, agavesiroop en wat jij maar wilt. Geniet van je vegan ice cream!
TIP: varieer volop met de basis. Voeg bijvoorbeeld 2 el hazelnootpasta of wat gehakte walnoten toe. Alles is mogelijk, zolang jij het maar lekker vindt!
Eet smakelijk!
Sandra
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie