Een overheerlijke lactose- en glutenvrije choco-mousse maken die ook nog eens biobudget is? Met Sandra’s (h)eerlijke keuken lukt het, dankzij het kikkererwten water dat je kunt opkloppen als ‘eiwit’.
Ook lekker van Sandra: Sandra’s (H)eerlijke keuken: Tahinopita
Lactose- en glutenvrije choco-mousse special
Voor 3 à 4 personen
Wat heb je nodig
- 1 pot kikkererwten
- 1 tl chiazaad
- ½ reep pure chocolade 78%
- 1 el soja cuisine
- 1 el honing
- 1 el rauwe cacao poeder
Voor de kokosroom (optioneel):
- Blikje kokosmelk (1 nacht in de koelkast!)
Aan de slag
- Breek de chocola in stukjes en smelt au-bain-marie
- Voeg het chiazaad, de soja cuisine en honing toe, roer het door en zet even apart
- Giet het blik kikkererwten in een vergiet en vang het sap op in een vetvrije kom. Klop het met een mixer tot het eruit ziet als opgeklopt eiwit
- Doe 2 el opgeklopt schuim bij het chocolademengsel en schep voorzichtig om
- Dan de rest van het schuim en 1 el cacao poeder er voorzichtig door spatelen zodat het luchtig blijft
- Verdeel de mousse over 4 glaasjes en laat minimaal 1 à 2 uur opstijven in de koelkast
De kokosroom:
Als je het blikje kokosmelk een nacht in de koelkast laat staan, scheidt de room zich van de melk. Dus niet schudden voor gebruik! Schep de room voorzichtig uit het blik (bewaar het kokoswater voor in een smoothie) en klop het op als slagroom. Je kunt er eventueel nog 1 tl honing aan toevoegen. Het wordt een gladde cream en smaakt heerlijk fris. Schep deze vlak voor het serveren op de choco-mousse.
Sandra’s TIP: het klinkt gek maar een heel klein snufje zeezout op je mousse geeft nog meer smaaksensatie!
Budgettip: Voor een gezond borrelnootje met pit, pof je de overgebleven kikkererwten knapperig in de oven! Hiervoor leg je de uitgelekte kikkererwten met wat olie, zout en cayenne peper op een bakplaat met bakpapier en rooster ca 15 min op 200 graden.
Eet smakelijk!
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie