Uit Sandra’s (h)eerlijke keuken: een lekker lentegerecht met rode spitskool. Behalve dat het geweldig lekker is, geeft het ook een mooie kleur op je bord. Dankzij de de risotto en salie krijgt het gerecht een Italiaans tintje. En dat voor maar 2,15 euro per persoon.
Ook lekker van Sandra: glutenvrije appeltaart
Risotto met rode spitskool en salie
Gluten- en lactosevrij (V)
4 personen
Wat heb je nodig
- 1 (rode) spitskool, fijngesneden
- 300 gram risotto
- 2 rode uien, fijn gesneden
- 2 tn knoflook, fijn gesneden
- Klein bosje salie, fijn gesneden
- 1 th gedroogde salie
- 150 ml witte wijn
- 300 ml groentebouillon
- zout en peper naar smaak
- tuinkers (optioneel)
- Parmezaanse kaas (optioneel)
Aan de slag
- Fruit de ui en knoflook met wat olijfolie zachtjes aan in een koekenpan
- Doe de risotto, verse salie en gedroogde salie erbij en roer tot de rijst mooi glazig is
- Schenk de bouillon erbij tot de rijst net onder staat en roer goed door
- Blijf de risotto goed doorroeren en schenk in delen de bouillon erbij, steeds tot het vocht bijna is opgenomen (ca 15 a 20 minuten)
- Schenk dan de witte wijn erbij en blijf roeren tot de risotto gaar en papperig is (nog ca 10 minuten)
- Ondertussen in een andere pan de gesneden spitskool gaarbakken met een klein scheutje bouillon, ca 10 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe
- Schep de gare risotto op een bord en schep de spitskool hier bovenop
- Serveer eventueel met wat tuinkers en Parmezaanse kaas
Sandra’s tip: een theelepel ghee door roeren maakt het extra romig!
Eet smakelijk!
Groetjes,
Sandra
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie