Sandra: “Fonio is een glutenvrij en zeer voedzaam graan dat zijn oorsprong vindt in Afrika. De kleine korreltjes lijken een beetje op quinoa en ook de bereiding komt overeen. Je kunt er zowel hartige als zoete gerechten mee maken. Ik koos voor deze lekkere vegan porridge. Ook ideaal als voedzaam ontbijt voor kinderen.”
Het vorige recept gemist? Maak je eigen bio smaakmakers met 0% zout
- Recept gaat verder onder de foto
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- 2 personen
- Ca € 1,62 p.p.
Dit zijn de biologische ingrediënten:
- 70 gram fonio
- 200 ml water
- Snufje zout
- 100 ml amandeldrank, ongezoet
- Ca ½ kopje rozijnen
- Ahornsiroop naar smaak
- 1 th kaneel
- ½ kopje gehakte en geroosterde amandelen
- ½ kopje blauwe bessen
- ½ kopje verse mango in stukjes
- 1 banaan in plakjes
En zo maak je de fonio porridge
- Kook de fonio in de 200 ml water met een snufje zout voor 3 minuten laat daarna 5 minuten staan.
- Meng ondertussen de amandeldrank met de rozijnen, ahornsiroop en kaneel.
- Roer de fonio los met een vork en voeg het amandeldrankmengsel toe.
- Roer de porridge goed door en verdeel over twee schaaltjes.
- Verdeel het fruit erover en bestrooi met de geroosterde amandelen.
Tip: Gebruik appel ipv mango en blauwe bessen en vervang de amandelen door geroosterde walnoten.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie