Sandra: “Komend weekend is het Pasen. Daarbij past een gevuld eitje. Dat brengt bij mij altijd een dierbare herinnering met zich mee, want mijn vader maakte die altijd. Ik vul mijn bio ei met een avocadocrème en plaats een cherrytomaatje on top. Dit gevulde eitje kun je natuurlijk ook gewoon als lekker tussendoortje eten als het geen Pasen is.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar vegan chocomelk met kardemom
- Recept gaat verder onder de foto
Gevuld bio ei met avocadocrème
- Gluten- en lactosevrij
- Ca 4 personen
- Ca € 0,93 p.p.
Ingrediënten voor je bio eitjes
- 4 eieren
- 1 rijpe avocado
- 2 tl limoensap
- Cherrytomaatjes
- Peper en zeezout naar smaak
Zo maak je het
- Kook de eieren hard, laat ze schrikken in koud water en laat afkoelen.
- Pel de eieren, snijd ze in de lengte doormidden en verwijder het eigeel.
- Halveer de avocado, verwijder de pit en pureer het vruchtvlees met de hardgekookte eidooiers en het limoensap glad. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de tomaatjes doormidden.
- Vul de gehalveerde eieren met de avocadocrème en garneer met de cherrytomaatjes.
Tip: Je kunt de tomaatjes vervangen door bijvoorbeeld in plakjes gesneden olijven of een stukje ansjovis.
Weetje bio eieren: geluksvogel
Kies je voor een biologisch, of zelfs Demeter-ei, dan weet je zeker dat de kip lekker buiten kon rondscharrelen. En dat is anders dan bij een scharrelei, waarbij je dat zou vermoeden toch? Maar die kippen zitten het hele jaar binnen. Bovendien loopt er bij kippen die biodynamisch worden gehouden altijd een haan in de koppel. Deze beschermt haar hennen en zorgt dat ze zich veilig voelen. In de biologische speciaalzaak herken je deze eieren het Demeter-keurmerk. Kies je voor bio eieren, check dan eens de site van Geluksvogels. Dit initiatief is bedacht om de kippen zoveel mogelijk een diervriendelijk buitenleven te gunnen. Jij bent een geluksvogel dat er kippen zijn die jouw eitjes leggen. Dan mag die kip toch ook wel een geluksvogel zijn?
Geen recept meer missen van mij?Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie