Sandra: “Deze bietencarpaccio kun je als voorgerecht serveren maar is ook heerlijk als lunch. Door de gekarameliseerde rode ui krijgt het gerecht een licht zoetzure smaak. Samen met de spinazie-tapenade een heerlijk groenterijk gerecht.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar vegan biologische tarte tatin van lof en ui
- Tekst gaat verder onder de foto
Bio bietencarpaccio met gekarameliseerde rode ui
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- 4 personen
- Ca € 0,96 p.p.
Dit heb je nodig
- 3 à 4 gekookte rode bieten, geschild en in dunne plakjes gesneden
- Vegan kaas(naar smaak)
Gekarameliseerde rode ui
- 2 rode uien, flinterdun gesneden
- 1 el olijfolie
- 4 el balsamico
- Zeezout en grove peper
Spinazietapenade
- 100 ml milde olijfolie
- 1 tn knoflook
- 100 gram gewassen spinazie
- 25 gram walnoten
- 25 gram gistvlokken(optioneel)
- 20 gram salie blaadjes
- ½ el citroensap
- 50 gram olijven
Zo maak je het
- Fruit de ui 3 minuten in de olijfolie.
- Doe de balsamico erbij en stoof ca 15 minuten op laag vuur, breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen.
- Mix de ingrediënten voor de spinazietapenade met een staafmixer of keukenmachine tot een licht grove structuur.
- Verdeel de plakjes biet over de borden en leg wat gekarameliseerde ui in het midden. Schep wat tapanade op de biet en serveer met de vegan kaas.
Sandra
TIP: Teveel ui gekarameliseerd? Ze zijn in een potje zo’n 3 dagen houdbaar in de koelkast en erg lekker op een geroosterd stukje stokbrood of op een Vega burger.
WEETJE bieten
Rode bieten passen perfect in een gezonde leefstijl. Je kunt ze eigenlijk de hele dag door eten: in je ochtend-smoothie, bij de lunch, als tussendoortje in een brownie, als groentesnack bij de borrel en natuurlijk bij je avondeten. Met de vezelrijke biet krijg je vitamine B6, foliumzuur (B11) en C binnen. Hij bevat weinig calorieën en wel lekker veel fosfor, ijzer en magnesium.
Wil je genieten van makkelijk en biologisch met een zo klein mogelijk budget, probeer dan eens Ekomenu. Met de code livegreenmagazine krijg je 25% korting bij de eerste bestelling van een flexibel lidmaatschap. Hier kun je het bestellen.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie