Sandra: “Snel een superlekker dessert op tafel zetten met Kerst? Check dit biobudget recept van gemarineerde kersen en limoenkwark. Voor een intensere smaak laat je de kersen een dag van tevoren in de port marineren.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar biobudget broodje met tzatziki en paprikasalade
- Recept gaat verder onder de foto
Biobudget gemarineerde kersen met limoenkwark
- Gluten- en lactosevrij
- 4 personen
- Ca € 1,36 p.p.
Dit heb je nodig
- 500 gram kersen zonder pit (uit pot of ontdooid uit de diepvries)
- 8 el rode port
- 35 gram amandelen, ongebrand
- 1 limoen, rasp en 2 el sap
- 125 gram kwark (lactosevrij)
- 125 gram slagroom (lactosevrij)
Zo maak je het
- Marineer de kersen minimaal 30 minuten in de port, giet af en vang het sap op.
- Kook dit tot de helft in op matig vuur en laat afkoelen.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
- Klop de slagroom stijf.
- Roer de rasp en het sap van de limoen door de kwark en schep hier de slagroom luchtig doorheen.
- Verdeel de kersen over 4 dessertschaaltjes. Verdeel het ingekookte sap over de kersen en schep de citroenkwark erop. Serveer met de geroosterde amandelen.
Tip: Liever geen alcohol? Gebruik in plaats van port bosbessensap.
Weetje: de kers op de taart
Dit kerstdessert is de spreekwoordelijke kers op de taart: een prachtige afsluiter waarmee je niet alleen de mineralen kalium, calcium, fosfor, magnesium, ijzer, koper en zink binnenkrijgt, ook vitamine E, K, B1, B2, B6, vitamine C en folaat (foliumzuur/B11).
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Wil je genieten van makkelijk biologisch met een zo klein mogelijk budget probeer dan eens Ekomenu. Met de code livegreenmagazine krijg je 25% korting bij de eerste bestelling van een flexibel lidmaatschap. Hier bestel je jouw Ekomenu.
Geef een reactie