Gastblogger Sandra maakte weer eens iets anders dan stamppot van boerenkool. Want van deze supergezonde groente kun je ontzettend veel gerechten en zelfs smoothies maken.
“Ik maakte een vegetarische quiche die gluten- en lactosevrij is. Ben je niet vegetarisch? Hij is ook heerlijk met wat uitgebakken spekjes erdoor. Lekker als hoofdgerecht of koud mee te nemen voor de lunch.
Boerenkoolquiche
Voor 4 personen
Dit heb je nodig
250 gram boerenkool, gewassen, goed uitgelekt en in grove stukken gesneden
250 gram kastanje champignons, schoongeborsteld en in stukjes
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook
1 rode paprika, gewassen en in kleine blokjes
1 el olijfolie
1 tl verse gember geraspt
Zout en peper
4 eieren, losgeklopt
3 el rijstebloem
Bosje verse peterselie
100 gram zachte geitenkaas in stukjes (optioneel)
Stuk bakpapier
Kleine springvorm
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Fruit de ui met wat olijfolie in een wok of koekenpan.
Pers de knoflook erboven uit, voeg de gember en paprika blokjes toe, bak het geheel een paar minuten op middelhoog vuur. Voeg de boerenkool en champignons toe, breng op smaak met wat zout en peper.
Laat het geheel even op een laag vuur garen tot het kookvocht is verdwenen. Hierna af laten koelen. (je kunt de groenten eventueel in een fijne zeef laten uitlekken en afkoelen)
Vet de bakvorm in met wat olijfolie, bekleed de bodem met bakpapier en vet deze ook in. Mix de geklutste eieren met de rijstebloem.
Doe de groenten in een ruime kom en voeg de helft van het eimengsel toe, roer even door en stort het in de bakvorm. Giet de rest van het eimengsel over de groenten en verdeel de stukjes geitenkaas erover.
Bak de quiche in 30 minuten gaar, snijd in mooie punten en garneer met verse peterselie, serveer er een frisse groene salade bij.
Sandra’s tip: snijd ‘m in kleine puntjes en serveer als borrelsnack bij een lichte rode wijn.
Janneke Rosenbrand zegt
Ha Sandra! Wat een prima recept weer! Ik heb het gisteravond uitgeprobeerd….ik had geen paddenstoelen in huis en heb pijnboompitten bij de boerenkool gedaan. Dat was ook heel lekker. Ik hoop dat je nog lang zulke creatieve uitvindingen blijft doen……misschien op een keer een kookboek??
Paní zegt
Dat is in de toekomst wel de bedoeling! Dus we blijven creatief in de keuken met toegankelijke recepten voor iedereen. En heerlijk met pijnboompitjes!