Afgelopen zomer kon je bij de VPRO de serie ‘ Koken met Van Boven ’ zien, gepresenteerd door Yvette van Boven. Misschien ken je haar? Haar kookboek ‘Home made’ is een bestseller en behoort al jaren tot de best verkochte kookboeken van Nederland. Yvette kookt duurzaam, eenvoudig, betaalbaar en met een beetje lef.
Overtollig bokjes- en ganzenvlees
Iedere aflevering trok Yvette erop uit om ambachtelijke en biologische lekkernijen op te halen bij de boer, imker of tuinder. Daarnaast plukte ze van alles wat de natuur bij haar in de buurt op dat moment bood. Ook overtollig vlees dat in Nederland nauwelijks gegeten wordt, zette ze op het menu, zoals bokjesvlees of gans. Want, zegt ze zelf: “dit is biologisch, heel gezond maar vooral hartstikke lekker”. Eigenlijk eeuwig zonde dat dit vernietigd wordt!
Wist je dat…
…zowel binnen als buiten de stad van alles te vinden is dat eetbaar is? Zo kom je gratis en voor niets aan je ingrediënten. Zo groeien groene asperges bijvoorbeeld gewoon in de Hollandse duinen! Waar? Dat liet Yvette je in haar kookprogramma zien. Ook gaf Yvette handige tips & tricks voor in de keuken. Heb je haar programma’s gemist? Hier kun je ze allemaal terug zien.
Hier vind je een recept voor het maken van luxe gemberbrood van Yvette.
Kijk hier voor de inhoud van de afleveringen Koken met Van Boven.
Geef een reactie