Sandra: “Met koken houd ik vaak wat restjes groenten over. Daar maak ik meestal een ‘left-over’ soepje van. Dit recept is gemaakt van gele courgette en bloemkool, met als resultaat een smakelijke, zachte romige soep.”
Ook lekker van Sandra – groenten uit de oven met gegrilde tofu en nori
- Tekst gaat verder onder de foto
Soep van gele courgette en bloemkool
- Gluten- en lactosevrij
- 1,50 euro p.p.
Dit heb je nodig
- ½ gele courgette, in grove stukken gesneden
- ½ bloemkool, in stukken gesneden
- 2 lente uitjes, gesnipperd
- 2 tn knoflook in stukjes
- 1 lt groenten bouillon
- Wat verse bieslook
- olijfolie
Zo maak je het
- Fruit de ui en de knoflook in wat olijfolie aan in een hoge pan
- Voeg de gesneden groenten toe en laat 1 minuut smoren
- Giet de bouillon erbij en laat ca 20 minuten op laag vuur zachtjes door koken
- Laat de soep iets afkoelen en pureer met een staafmixer
- Dien de soep op met de fijngehakte bieslook
TIP: Heerlijk met geroosterde stukjes glutenvrij stokbrood. Serveer er wat grove peper bij voor wat meer pit.
Eet smakelijk!
Sandra
Geen recept meer missen van mij? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Biologisch, budget en bijzonder makkelijk: Ekomenu. Makkelijk en zo budget mogelijk biologisch koken? In de Ekomenu maaltijdtas zitten alleen maar biologische ingrediënten, inclusief recept. Die wordt ook nog eens thuis bezorgd! Bij ons krijg je Ekomenu met 25% korting >
Geef een reactie