Voedsel weggooien is zonde! Daarom bedacht gastblogger Sandra een bijgerecht waar je al je leftover groenten in kwijt kunt. Bovendien is deze quichevariant met veel groente en zonder deeg lekker licht. Daarmee past de quiche perfect in het Eet Puur Geluk kookboek.
Ook lekker van Sandra: Bio Budgetrecept: bloemkool steaks
Leftover quiche
Gluten- en lactosevrij (V)
1 quiche
2,13 euro p/p
“Ik had nog een restje spinazie over, want niet alles paste in mijn smoothie. In de vriezer heb ik altijd wat doperwtjes liggen, dus bedacht ik deze quiche om de spinazie mee op te maken.”
Dit heb je nodig
- 120 gr verse spinazie, gewassen en gesneden
- 50 gr doperwtjes, bevroren
- 3 tenen knoflook, gesnipperd
- 1 grote (rode) ui, gesnipperd
- Handje verse tijm, gerist
(of 1 tl gedroogd)
- Handje verse oregano, fijngesneden
(Of 1 tl gedroogd)
- 5 eieren
- 75 gr quinoa- of boekweitvlokken
- 2 tl tamari
- 125 gr oude geitenkaas of Parmezaanse kaas
- Zout en peper naar smaak
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op ca 175`C.
- Kook de bevroren erwtjes 2 minuten en laat ze uitlekken.
- Rasp de helft van de kaas, de andere helft snijd je in kleine blokjes.
- Klop de eieren los in een grote kom en voeg alle ingrediënten toe, behalve de blokjes kaas. Roer alles goed door elkaar en schenk het in een ronde ingevette quichevorm.
- Verdeel er de blokjes kaas over en zet de schaal 30 minuten in de voorverwarmde oven.
TIP: je kunt eindeloos variëren met verschillende (leftover) groenten en je kunt de quiche 3 dagen goed houden in de koelkast. De quiche is ook koud lekker, dus makkelijk mee te nemen als lunchgerecht.
Geef een reactie